lapkričio 11, 2011

Mokesčius deklaruoti pavėlavusiems savadarbiams – baudos

Mokesčius deklaruoti pavėlavusiems savadarbiams – baudos UK mokesčių sistema yra sena, stabili ir gana konkreti. Jungtinės Karalystės mokesčių inspekcija yra ta organizacija, kuri prižiūri, kad mokesčiai būtų mokami ne tik teisingai apskaičiavus, bet ir laiku. Vėlavimas yra prasižengimas, kuris baudžiamas piniginėmis baudomis. Tai ypač aktualu savadarbiams darbuotojams (self employed), kurie dirba sau pas privačius užsakovus ir kontraktorius statybose.

Kaip viskas vyksta. 

Kiekvienas savadarbis (self employed) kas metai privalo deklaruoti savo pajamas ir susimokėti mokesčius. Pajamų deklaracijos turi būti pateiktos HMRC iki pirmojo naujų metų mėnesio pabaigos už praeitus finansinius metus. Taigi už 2010/2011 metus mokesčių deklaracijos turi būti pateiktos tarp 2011 balandžio 6 dienos, kai baigiasi finansiniai metai, iki 2012 sausio 31 dienos. Priešingu atveju gręsia griežtos baudos. Bauda skiriama net ir tuo atveju, jei mokesčiai jau yra sumokėti, tik deklaracija nepateikta. Taip pat skiriama ir už tai, kad deklaracija nepateikiama, jei mokėtinų mokesčių nėra.

Naujausios HM Revenue&Customs (Mokesčių inspekcijos) paskelbtos baudos:
Pavėlavimo trukmė Baudos, kurias reikia sumokėti
1 diena Fiksuota bauda £100. Pritaikoma ir tuo atveju, jei net mokesčių mokėti nereikia, arba jie jau sumokėti.
3 mėnesiai
£10 už kiekvieną pavėluotą dieną 90 dienų laikotarpiu. Jei pavėluojama deklaruoti 3 mėnesius gręsia maksimali £900 bauda. Pritaikoma ir tuo atveju, jei net mokesčių mokėti nereikia, arba jie jau sumokėti. Taip pat pridedamos ir aukščiau išvardintos maksimalių baudų sumos.
Pavyzdžiui, pavėlavote 5 dienas, tad reikės sumokėti fiksuotą £100 baudą + 5x10=£50 baudą - iš viso £150. Jei pavėlavote 3 mėnesius (90 dienų) - mokėsite maksimalią £900 baudą plius fiksuotą vienos dienos baudą £100, viso £1000.  
6 mėnesiai
£300 arba 5% nuo priskaičiuotų mokesčių, priklausomai kuri suma yra didesnė. Pritaikoma ir tuo atveju, jei net mokesčių mokėti nereikia, arba jie jau sumokėti. Taip pat pridedamos ir aukščiau išvardintos maksimalių baudų sumos.
Pavyzdžiui jums reikia susimokėti £250 mokesčių, tad teks sumokėti £300 svarų fiksuotą baudą plius 1 dienos ir 3 mėnesių fiksuotas baudas, viso 300+100+900=£1300. Jei jums reikia susimokėti £7000 mokesčių, teks pakloti 5 procentus nuo mokesčių sumos - £350 svarų baudą ir dar kitas fiksuotas baudas.
12 mėnesių
£300 arba 5% nuo priskaičiuotų mokesčių, priklausomai kuri suma yra didesnė.
Esant sudėtingiems atvejams, gali būti pritaikyta ir 100% visų mokesčių sumos bauda.
Pritaikoma ir tuo atveju, jei net mokesčių mokėti nereikia, arba jie jau sumokėti.
Taip pat pridedamos ir aukščiau išvardintos maksimalių baudų sumos - 1 dienos fiksuota bauda £100 + 3 mėnesių bauda £900 + 6 mėnesių fiksuota bauda £300. Mažiausiai £1600. 

Paprastai buhalterinėmis paslaugomis užsiimančios įmonės siūlo tokią paslaugą, kaip baudų panaikinimas. Už tam tikrą mokestį šios baudos yra panaikinamos pateikus deklaraciją net ir pavėluotai. Deja, tvarka griežtėja ir gali būti, kad artimiausiu metu net ir patys profesionaliausi finansų konsultantai nesugebės baudų panaikinti. Dėl to savadarbiai statybininkai jau dabar turėtų pradėti rūpintis pajamų deklaracijomis ir jų pateikimu. Pasilikę šį svarbų darbą paskutinei dienai, rizikuojate pavėluoti ir užsidirbti išvardintas baudas.

EB Financial Services Ltd mokesčių konsultantai yra pasiruošę padėti užpildyti visus reikalingus mokesčių deklaravimo, o vėliau ir susigrąžinimo dokumentus, pakonsultuoti, kaip tai daroma, kokia yra tvarka ir kokie mokesčiai turi būti sumokėti. Susisiekite, užduokite mums visus rūpimus klausimus apie asmeninius mokesčius.

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...