spalio 19, 2011

Mokesčių skaičiuoklė padeda apskaičiuoti permokėtus mokesčius

Dirbantieji Jungtinėje Karalystėje nebe pirmus metus tikriausiai žino, kad Anglijos mokesčių sistema yra gana sudėtinga. Kartais atrodo, kad darbdaviai tiesiog nesupranta, kiek tų mokesčių reikia susimokėti. Kiekvienais finansiniais metais sumokėti mokesčiai gali būti ne visiškai tikslūs. Ar sumokėjote, tiek, kiek reikia, galite pasitikrinti specialiame interneto puslapyje. Ši mokesciu skaiciuokle leidžia paprastai ir aiškiai matyti, kiek mokesčių esate sumokėję ir kiek galite susigrąžinti. EB Financial Services Ltd sukurta mokesčių skaičiuoklė taip pat parodo ir nesumokėtų mokesčių sumą, į kurią reiktų atkreipti dėmesį tiems, kurie dirba sau arba patys yra darbdaviai. Nesumokėjus mokesčių UK gresia mažų mažiausiai nemalonumai su UK mokesčių inspekcija (HM Revenue & Customs -  HMRC).

Mokesciu skaiciuokle internete


Pirmas žingsnis, nusprendus susigrąžinti permokėtus mokesčius už legalius darbus UK, yra pasidomėjimas, kiek gi tų mokesčių buvo permokėta, ir kiek galima susigrąžinti. Jei suma nedidelė, gal ir neverta, tačiau, jei didesnė nei 100 svarų sterlingų - jau galima pradėti mokesčių susigrąžinimo procedūrą. Kokia yra grąžinama suma padės suprasti ši paprasta mokesčių skaičiuoklė internete. Ją rasite Mokesciai.co.uk specialiame skaičiuoklės puslapyje arba dešiniajame meniu lauke.


Mokesčių skaičiuoklė paremta labai paprastu principu. Pirmajame laukelyje yra pasirenkami mokestiniai metai. Mokestiniai metai UK prasideda kiekvienų metų balandžio 6 dieną ir baigiasi kitų metų balandžio 5 dieną. Pavyzdžiui 2009/2010 mokestiniai metai prasidėjo 2009 metų balandžio 6 dieną ir baigėsi 2010 metų balandžio 5 dieną.

Antrajame laukelyje reikia įvesti visą darbo užmokestį gautą nuo balandžio 6 iki kitų metų balandžio 5 dienos. Galite įvesti ir pensų tikslumu, nebūtina visos sumos suapvalinti. Trečiajame laukelyje turėtumėte įvesti savo sumokėtus mokesčius. Kiek mokesčių sumokėta galite pasižiūrėti iš savo darbdavio gautose P45 ir/ar P60 formose. Ieškokite Paid taxes laukelio ir visus susirašę sudėkite (naudokitės kalkuliatoriumi, mokesčius pasitikrinkite du kartus, ar teisingai viską sudėjote).

Įvedę šiuos duomenis, spauskite mygtuką “Skaičiuoti”. Kitame lange pateikiamas skaičiavimo rezultatas. Rezultatas parodomas kartu su EB Financial Services mokesčiu už mokesčių susigrąžinimą. Taip pat iš karto galima įvesti ir savo duomenis siunčiant užklausimą dėl visų reikalingų dokumentų, kad būtų galima pradėti mokesčių grąžinimo procedūrą.

Mokesčių skaičiuoklė suskaičiuoja mokesčius tik apytiksliai. Konkrečias sumas iš mokesčių inspekcijos mokesčių susigrąžinimo tarpininkai gauna proceso metu, kai jau būna pateikti visi reikalingi dokumentai - pažymos P60, P45 ir algalapiai, National Insurance Card (socialinio draudimo kortelė) numeris bei asmens dokumento kopija. Dokumentus EB Financial Services galima pateikti ir būnant Lietuvoje arba kitoje šalyje visus reikalingus dokumentus atsiunčiant paštu. Paštu dokumentus atsiųsti galima ir iš kitų UK miestų, kad nereiktų specialiai važiuoti į EB biurą. Papildomų mokesčių už dokumentų tvarkymą paštu nėra.

Mokesčių skaičiuoklė yra tik pirmas žingsnis susigrąžinant permokėtus mokesčius. Nepalikite “dovanų” Anglijos mokesčių inspekcijai - susigrąžinkite nors ir 50 svarų sterlingų permokėtų mokesčių. Patyrę EB Financial Services Ltd konsultantai pasirengę Jums padėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...