spalio 10, 2011

Mokesčių susigrąžinimas UK


Mokesčių susigrąžinimas UK - kasmetinis procesas, nepriklausomai nuo to ar Didžiojoje Britanijoje gyvenama nuolatos, ar grįžtama į savo gimtąją šalį, ar išvykstama gyventi ir dirbti dar į kitą šalį. Mokesčiai susigrąžinami tiesiogiai iš UK valdžios pildant gausybę prašymų ir ne kartą varstant valdiškų įstaigų duris, arba per tarpininkus profesionalus, kurie turi pakankamai patirties ir kompetencijos greitai susigrąžinti mokesčius.


Kaip vyksta mokesčių susigrąžinimas UK?

Mokesčių susigrąžinimas UK (per mokesčių tarpininkus) vyksta tokia tvarka:
1 žingsnis. Surenkamos visos pažymos iš darbdavių. Paprastai reikia surinkti visas per pastaruosius 6 metus išduotas buvusių darbdavių pažymas apie atlyginimą ir sumokėtus mokesčius - P60 ir P45 formas. Taip pat galima surinkti visus buvusių darbdavių išduotus algalapius (PaySlips). Darbdavys PRIVALO išduoti minėtas pažymas pagal UK įstatymus, tad drąsiai jų reikalaukite bet kokiu atveju, net jei ir išsiskyrėte nelabai gražiai ir taikiai. Jei darbdavys nesutinka, išsisukinėja ar kitaip delsia, galite pagrasinti skųstis atitinkamoms organizacijoms ir valdžios institucijoms. Kai kurie mokesčių susigrąžinimo tarpininkai pradeda susigrąžinimo procesą ir be šių pažymų. Pasitikslinkite, ar jų gavimas jūsų vardu kainuos papildomai iš anksto.
2 žingsnis. Pažymos P60, P45 ir algalapiai kartu su prašymu tarpininkams susigrąžinti permokėtus mokesčius yra pateikiamos finansinėmis paslaugomis užsiimančioms įmonėms, pavyzdžiui, EB Financial Services Ltd. Taip pat pateikiamas National Insurance Card (socialinio draudimo kortelė) numeris bei asmens dokumento kopija. Tikslaus reikalingų dokumentų sąrašo galite pasiteirauti ir mokesčių grąžinimo (tax Refund) konsultantų. Jei šiuo metu jau esate Lietuvoje, ar negalite atvykti į mokesčių konsultantų biurą, nenusiminkite - EB Financial Services Ltd mokesčių grąžinimo dokumentus priima elektroniniu ir paprastu antžeminiu paštu arba atsiųstus per kurjerius. Mokesčių susigrąžinimas UK bus sklandesnis, jei visus dokumentus atsiųsite iš karto.
3 žingsnis. Pateikite savo banko duomenis (sąskaitą), į kurią mokesčių grąžinimo tarpininkai perves susigrąžintą pinigų sumą. Iš karto susipažinkite su tarpininkų įkainiais, kad paskui nebūtų nemalonių “siurprizų” dėl sugrąžinamos sumos.
4 žingsnis. Pasitikslinkite ar nieko netrūksta, ar pateiktų dokumentų užtenka mokesčiams susigrąžinti. Mokesciu susigrazinimas UK nėra labai paprasta procedūra, tad nesinorėtų ją padaryti dar sudėtingesnę dėl kelių trūkstamų popierių. Paprastai mokesčių tarpininkai iš karto pasako, ar nieko netrūksta, tačiau geriau jau du kartus įsitikinti. Palaikykite kontaktą el. paštu arba telefonu.
5 žingsnis. Po kelių mėnesių, priklausomai nuo laiko, kad pateikėte duomenis, su jumis turėtų susisiekti mokesčių tarpininkai ir informuoti apie susigrąžintą mokesčių sumą. Mokesčių grąžinimo konsultantai minusuoja savo mokestį ir visą likusią sumą perveda į nurodytą banko sąskaitą Anglijoje arba Lietuvoje. Taip pat gali atsiųsti ir banko čekį, jei pageidaujate.


Sveikiname, jūs sėkmingai susigrąžinote permokėtus mokesčius!


Mokesčių susigrąžinimas UK galimas tik tada, kai esate dirbę legaliame darbe ir turite anglišką socialinio draudimo numerį - social security number bei National Insurance Number. Taip pat galite būti laisvai samdomas darbuotojas - self employed. Aišku, turite būti mokesčių mokėtojas, nes tik jų perteklių galima grąžinti, jei toks yra. Jei kyla klausimų dėl mokesčių UK, juos galite užduoti šiame Facebook puslapyje.

1 komentaras:

  1. Pasirodo, kad užsienyje kurjerių paslaugos reikalingos net mokesčių susigrąžinimui. Manau, kad tai labai patogu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...